dijous, 22 d’abril del 2010

QUI VIU A S'ALBUFERA?
















Avui hem anat d'excursió a s'Albufera des Grau. Ja fa dies, en Miquel, un dels monitors, va venir a les nostres classes a fer-nos una visita prèvia per explicar-nos el que veuríem. Ens va dur una carta de part de la fotja i un dibuix per acolorir.


Ens va explicar que la fotja és un animal salvage semblant a l'ànec però més petit. És de color negre i té el front i el bec blanc i els ulls vermells. Viu a s'Albufera que és una bassa d'aigua molt grossa.Menja herbes de dins l'aigua que són com espaguettis i també peixos. Sap nedar i a vegades va davall l'aigua. Durant la primavera fa el niu i surten de l'ou aproximadament el mes de maig. Les femelles posen molts d'ous i quan surten de l'ou les fotges són petites, negres, amb el cap pelut vermell i blau. Just neixen ja saben nedar però no volen totd'una.



Hem anat a visitar el Centre de Recepció del Parc Natural i allà ens hem dividit en dos grups fent variades activitats: hem pogut mirar pel telescopi, hem resolt endevinalles, hem conegut quins animals són els amics de la fotja, hem fets jocs amb lupes, copinyes, arena i pinyes.



Mirau les activitats que hem fet!

























1 comentari:

  1. Hola a tothom!!! Llàstima que el temps no hagi acompanyat una activitat tan interessant com l'excursió a "S'Albufera d'es Grau"!!! De totes maneres també n'heu sabut treure el profit, les fotos ho desmostren i en Joan Marqués ha vingut molt content explicant el que havíeu fet i amb ganes de fer feina amb el llibre que els hi han donat. També volen fer esment al tema de l'hort, fantàstic el contacte amb la terra!!!. Gràcies, bona iniciativa!!! Família Marqués Pascual

    ResponElimina